Korets historie

Syngedrengene ved Vor Frue Kirke i Assens blev grundlagt d. 1. marts 1856 og kunne således fejre 150-års jubilæum i 2006.
De første mange år af korets historie bestod Syngedrengene af 12 drengesopraner, der under ledelse af kirkens kordegn udgjorde den sanglige betjening i kirken, ved højmesser, bryllupper, begravelser, barnedåb m.v.
Syngedrengene er Danmarks ældste fortsat eksisterende drengekor.
Traditionen med syngende drenge i kirken går imidlertid helt tilbage til 1500-tallet, hvor det ligesom i andre købstæder var eleverne på latinskolen, der sang ved tjenesterne i kirkerne.

Siden 1970-erne har koret været drevet som et drenge- og mandskor efter engelsk forbillede, hvor det er falseterende herrestemmer, der synger altstemmen i koret -de såkaldte kontratenorer.

Nu til dags består koret af ca. 20 sopraner og 18 herrestemmer.
Drengene starter i Korskolen i 3. klasse og efter et år kan de optages i selve Drenge- og mandskoret. Her øver de 2 gange ugentligt og deltager på skift ved gudstjenesterne i Vor Frue Kirke.
Når stemmen går i overgang modtager drengene fortsat sangundervisning og kan derefter indtræde i korets herregruppe som kontratenorer, tenor eller bas når stemmen er klar.
Denne proces foregår fortløbende. Hele soprangruppen er udskiftet ca. hver 4. år.

Ved siden af arbejdet i kirken er Syngedrengene meget aktive som koncertkor. En tradition, der blev startet da Henning Wesch overtog ledelsen af koret i 1973.

Koret synger årligt ca. 20 koncerter, især rundt om på Fyn, men også lejlighedsvis i andre landsdele.

Hvert andet år tager Syngedrengene på turne til udlandet og har igennem årene været i England, Tyskland, Schweiz, Holland, Frankrig, Spanien, Italien, Sverige, Norge, Irland, Tjekkiet, Brasilien, Schweiz/Italien og Canada/USA. I februar 2013 går rejsen til Sri Lanka.