ARCHIVE: Evensong 8.11.: Salmer, musik og læsninger til Allehelgen

Syngedrengene ved Vor Frue Kirke markerer Allehelgen med en stemningsfuld Evensong i Vor Frue Kirke fredag d. 8.11. kl. 17.00.

Evensong giver mulighed for at opleve kirkemusik, korsang og meditative tekstlæsninger i Vor Frue Kirkes majestætiske rammer, mens mørket falder på og roen sænker sig efter dagen. Smuk musik fra 1600-tallet og frem til midten af 1900-tallet fylder kirkerummet fremført af de o. 40 syngedrenge fra 9-årsalderen og op.

Den danske salmetradition indgår i gudstjenesten med et par fællessalmer, hvor menigheden får lejlighed til at få strakt stemmebåndene.

Læsninger fra Bibelen flettes sammen med korsatser over Davidssalmer fra Det gamle Testamente og Marias og Simeons Lovsange fra Det ny Testamente.

Syngedrengene har gjort det til et speciale at synge ved denne stemningsfulde musikalske gudstjenesteform. Den har oprindelse i England og passer særlig godt til et firestemmigt kor som Syngedrengene.

Evensong er i øvrigt ved at udvikle sig til en lille ”eksportsucces”, idet kirker i et større geografisk område nu efterspørger Syngedrengene som sangmæssig ledsagelse til Evensong.

Liturg: Anders Fabricius
Kantor: Finn Pedersen.

Vor Frue Kirke
Damgade 17
5610 Assens

Der er gratis adgang til alle gudstjenester i Vor Frue Kirke – og alle er velkomne