Om solisterne

Clara Thomsen, sopran
 Mia Bergström, alt
Jacob Andersen, tenor
David Kragh Danving, bas

 


Clara Thomsen
s musikalske fundament blev lagt i Sankt Annæ Pigekor, og siden på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København. I 2017 debuterede hun på Det Kongelige Teater som Barbarina i Figaros Bryllup. Siden har Clara bl.a. sunget titelrollen i Händels opera Alcina, Grevinden i Figaros Bryllup og Pamina i Tryllefløjten af Mozart. Clara har optrådt i store dele af Europa med både operaroller og som oratoriesolist I 2018 fik hun overrakt prisen som Årets Operatalent fra Copenhagen Opera Festival.

Mia Bergström studerede i 3 år på musiklinien på Vadstena Folkehøjskole i hjemlandet Sverige, inden hun fortsatte på bachelorstudiet ved Det Kongelige Danske MusikkonservatoriumI sommeren 2019 bliver Mia færdiguddannet kandidat fra Operaakademiet ved Det Kgl. Teater.
Mia har bl.a. sunget rollen som Bradamante i Händels Alcina, som Orfeus i Glucks Orfeus og Eurydike, og senest som Nero i Monteverdis Poppeas Kroning. Mia Bergström har derudover sunget mange andre operaroller er en erfaren oratoriesolist.

Jacob Andersen studerer til daglig på Operaakademiet ved Det Kgl. Teater. Sideløbende med sine studier har Jacob modtaget under­vis­ning bl.a. ved Guildhall School of Music & Drama i London. Han har bl.a. spillet hoved­rollen som Prins Paris i Operettekompagniet Polyhymnias opsæt­ning af Offenbachs Den Skønne Helene, optrådt flere gange på Copenhagen Opera Fes­ti­val, medvirket i mange mindre opera­produktioner og koncerter samt i Amadeus på Det Kongelige Teater, og været oratorisolist ved mange opførelser.

David Kragh Danving var i barndommen og gymnasieårene korsanger i Syngedrengene fra Assens. Han kom direkte ind på Syddansk Musikkonservatorium og blev i sommeren 2018 kandidat som klassisk sanger fra det Kongelige Musikkonservatorium. David er allerede godt i gang med sin karriere og har bl.a. fået flot anmelderros i Politiken for sin rolle som Figaro i en moderne opsætning af ”Figaros Bryllup”.

Tilbage til “Stabat Mater”-koncerter 13.4 og 14.4.