ARCHIVE: “Stabat Mater” i Assens og København

Vor Frue Kirke, Assens 13.4.  og  Trinitatis Kirke, København 14.4. Syngedrengene fra Assens opfører i samarbejde med det dygtige elitekor Det Unge Vokal­Ensemble (DUVE) fra København Joseph Haydns passions-oratorium ”Stabat Mater” fra 1747.

Det sker hhv. lørdag d. 13. april i Vor Frue Kirke i Assens og Palmesøndag d. 14. april i Trinitatis Kirke i hjertet af København, begge dage kl. 16.00.
                                      Gå til billet-info

Haydns ”Stabat Mater” bliver sjældent opført i Danmark, og der er derfor en enestående mulighed for at høre dette smukke værk lokalt på Fyn. Teksten til ”Stabat Mater” er en katolsk salme fra middelalderen, som omhandler Jesu moder Marias lidelse og sorg stående ved foden af korset.

Mange komponister – også de allerkendteste – har skrevet musik til ”Stabat Mater” gennem årene (se f.eks. den lange liste her). For Joseph Haydns (1732 – 1809) vedkommende blev værket en af hans allerstørste succeser og gjorde Haydn kendt som en af de største komponister af kirkemusik. Af værkerne fra det 18. årh. overgås Haydns “Stabat Mater” kun af Pergolesis i popularitet. Det er smuk musik, flot og dramatisk i den wienerklassiske stil, og bl.a. i Tyskland er Haydns udgave en ofte spillet påskeuge-favorit.

Talentudvikling – fra korskole til konservatorium
Samarbejdet mellem Syngedrengene og DUVE repræsenterer hele den vokale talentfødekæde i Danmark – fra børn i 9-10 års-alderen til næsten færdige operasangere. Læs mere her. 

For Syngedrengene er det en stor oplevelse af synge sammen med et kor på DUVE’s niveau. Koret vandt i 2017 2. plads i det, man plejer at regne for ”EM for kor”, nemlig EBU’s konkurrence ”Let the Peoples Sing”. Medlemmerne i DUVE er i forvejen erfarne korsangere fra børne- og ungdomskor og for manges vedkommende på vej mod en professionel sanger- eller musiker-karriere.

Således har tre af de fire klassiske sangere, som skal synge solistpartierne i ”Stabat Mater”, været medlemmer af DUVE.
Den fjerde oratoriesolist, bas David Kragh Danving, har som gammel Assens-dreng sin musikalske fortid i Syngedrengene, og de ældste syngedrenge i gymnasiealderen kan endnu huske David som ”en af de store”.

Boblende talenter

Syngedrengenes korleder Finn Pedersen glæder sig over at kunne præsentere ”Stabat Mater” for det fynske publikum med en solist ”af egen avl” sammen med tre andre fremstormende operatalenter.

Clara Thomsen, sopran
 Mia Bergström, alt
Jacob Andersen, tenor
David Kragh Danving, bas

 

Læs mere her om oratoriesolisterne

På instrumentsiden er entreret med ensemblet Copenhagen Soloists, som i december 2018 spillede ved opførelsen af Händels ”Messias” med Syngedrengene i Vor Frue Kirke.

Også dirigent Poul Emborg, DUVE, er velkendt hos Syngedrengene, idet han både har sunget oratoriepartier og instrueret ved flere lejligheder, bl.a. ”Messias” i 2015 og 2018.

Entré kr. 150,-
Studerende kr. 80,-
Børn under 15 år, gratis adgang
Online-billetsalg her: Koncert i Assens 13.4. * Koncert i København 14.4
Til forestillingen i Assens kan der købes billetter på Assens Kirkekontor i åbningstiderne (tlf. 6471 1188)
Desuden dørsalg på dagen (kontant/MobilePay). Dørene åbnes kl. 15.15.

De to koncerter er støttet af: Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Emilie og Peter Lunds Fond og Toyota-Fonden. Koncerten i Assens støttes desuden af Assens Kommune.