Archive: Afrejsekoncert før sommer­tourné 21.6. kl. 19.30 – 2018

Syngedrengene rejser til Tyskland – Afrejsekoncert i Vor Frue Kirke

Schweriner Dom
Når gudstjenesten i Vor Frue Kirke i Assens er slut 1. juli, skal korsangerne i kirkens faste drenge-­/mandskor Syngedrengene ikke hjem og nyde søndagsfrokost i familiens skød. De skal i stedet for straks afsted i bus til Nord­tyskland. Her venter dem en uges spændende oplevelser foruden fire koncerter, bl.a. i Schwerins berømte domkirke.

Inden afrejsen er det en tradition at præsentere turnéprogrammet ved en afrejsekoncert for det hjemlige publikum. Der har været øvet intenst i længere tid på et program, der bl.a. indeholder dejlige danske sommersange og anden dansk kormusik foruden den klassiske europæiske kirkemusik, som Syngedrengene er kendt for.

Syngedrengenes afrejsekoncerter er ofte særdeles velbesøgte. Ifølge Finn Pedersen er det ikke ubegrundet. Her sidst på sæsonen er stemmerne i topform, og der har været en intensiv prøveperiode op til afrejsen.

”Drengene er meget tændte og skarpe før en rejse – selv om de glæder sig til sommerferiens velfortjente afslapning er de også nogle ’cirkusheste’, der holder af udfordringen ved at repræsentere både Assens, Fyn og Danmark på bedste vis”.

Korleder Finn Pedersen glæder sig derfor meget til at præsentere korets rejseprogram for publikum i Assens – og til at præsentere dansk kormusik for det tyske publikum.

Kultur, historie … og sjove oplevelser

Et yderligere formål med turen er at synliggøre de stærke historiske og kulturelle bånd, er findes mellem de to nabolande, for korsangerne. Mange af drengene kender fjernere himmelstrøg, men ikke den nærmeste naboregion. Rejsen ryster drengene godt sammen og forstærker det sanglige fællesskab … og naturligvis bliver der plads til oplevelser med fart, sjov og spænding. F.eks. et besøg i forlystelseparken Hansa Park og det store miniature-modeljernbaneanlæg i Hamburg.

Torsdag 21.6. kl. 19.30, Vor Frue Kirke, Damgade 17, 5610 Assens. Der er gratis adgang til afrejsekoncerten. Dørene åbnes kl. 19.10.

Kontakt korsekretær Kristine Skøtt-Jensen for forudreservering af plads til kørestolsbrugere/gangbesværede plus evt. en ledsager.
Mail kristinesnabel-asyngedrengene.dk.