ARCHIVE: Julekoncerter 2019

***Billetterne er UDSOLGT i Assens 18.12 og 19.12***.
Julen er årets travleste tid for Synge­drengene – i den søde juletid er landets kirker efterspurgte koncertsteder. Syngedrengene afholder julekoncerter både på ‘hjemmebane’ i Assens samt i Grejs ved Vejle og i Korsør. Syngedrengene synger julekoncerter i Grejs Kirke d. 5.12, i Skt. Povls Kirke i Korsør 15.12 og i Vor Frue Kirke i Assens 18.12 og 19.12. Desuden julemusikgudstjeneste i Assens 4. søndag i advent.

NYT: To julekoncerter i Vor Frue Kirke i Assens

Syngedrengenes årlige julekoncert har i de senere år været et stort tilløbsstykke i Assens by – så meget, at flere har måttet gå hjem uden at få en plads.
I  år afholdes der derfor to koncerter i Vor Frue Kirke, Damgade 17 i Assens, onsdag d. 18.12 og torsdag d. 19.12, begge dage kl. 19.30.
Med en duft af gran og stemningsfuld julebelysning bliver Vor Frue Kirkes majestætiske kirkerum rammen om en smuk musikalsk juleoplevelse fuld af traditioner.

.

 

.

Billetsalg – UDSOLGT

Billetterne er udsolgt i Assens 18.12 og 19.12.
Der vil være et mindre antal pladser med dårligt eller intet udsyn til salg i døren fra kl. 19.20 begge dage.
Disse pladser kan ikke reserveres forud.

Billetpris kr. 100. Med­lemmer af Støtteforeningen Syngedrengenes Venner kr. 50 (1 billet pr. medlemskab). Under 18 gratis adgang.
NB! Begrænset antal billetter til salg for at sikre alle en siddeplads.
Billetindtægter går ubeskåret til Syngedrengenes aktivite­ter.
Dørene åbnes kl. 19.00.

 Billetsalg online er lukket

Eventuelle resterende billetter sælges i døren 30 minutter før koncertstart (kontant, MobilePay)

 

.

Jule-repertoire

Syngedrengene præsenterer et varieret juleprogram bestående af kendte danske julesalmer og -sange, engelske Christmas Carols, franske, tyske og svenske julesange og selvfølgelig fællessalmer, hvor publikum også får mulighed for at synge julen ind.
Mange århundreders europæisk julemusik samles i en dejlig julebuket.
Christmas Carols fra England har en særlig plads i Syngedrengenes kerne-julerepertoire. Med rod i den engelske drengekorstradition egner Christmas Carols sig ekstra godt for et kor af Syngedrengenes type.

 

.

 

Medvirkende

Syngedrengene ved Vor Frue Kirke
Henrik Sørensen, orgel og klaver
Finn Pedersen, dirigent

I Assens medvirker desuden – traditionen tro – koraspiranterne fra Syngedrengenes korskole, som her for første gang prøver at synge et par sange for publikum.

 

.

 

Find vej til Vor Frue Kirke

Vor Frue Kirke ligger midt i den gamle købstad Assens ved Lillebælt.

Adresse: Damgade 17, 5610 Assens.

Vor Frue Kirkes hjemmeside

Parkering

Der er et begrænset antal p-pladser i Adelgade tæt ved kirken.

Nærmeste større p-pladser:

Handicap-parkering og -indgang på Vor Frue Kirkes nordside (indkørsel fra Damgade 17).

 

Vor Frue Kirke, Assens
Vor Frue Kirke, Assens. Det særprægede ottekantede tårn er fra 1470 og var del af en kirke, som kort tid efter blev revet ned og erstattet af den nuværende kirke i gotiske stil, som stod færdig i 1488. I 1535 (under Grevens Fejde) blev tårnet angiveligt ramt af en kanonkugle, der endnu kan ses  siddende i muren. Holevad-kapellet på kirkens nordside og den firkantede nedre del af tårnet er rester af en tidligere romansk kirke.  Vor Frue Kirke er Fyns næststørste kirke, kun overgået af Odense Domkirke.