ARCHIVE: Solister og orkester, “Messias” 2020

Syngedrengene er meget stolte af at kunne samarbejde med disse fire meget dygtige solister og et fremragende barokensemble til årets “Messias” i Vor Frue Kirke – læs mere herunder. Tilbage til  koncertinfo

 

LISE BECH BENDIX, sopran

Lise Bech Bendix debuterede i 2014 fra solistklassen ved DJM ved Bodil Øland. Hun er uddannet med kandidatgrad fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og med bachelorgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium. Som oratoriesolist er Lise ofte benyttet i hele landet, og hun synger bl.a solopartierne i Bachs oratorier, Brahms Requiem, Faurés Requiem, Händels Messias, Mozarts Requiem og C-mol Messe, foruden lied-, arie- og opera­koncert­programmer. Ved siden af sit solistiske arbejde er Lise ansat i
DR KoncertKoret og assisterer i DR VokalEnsemble. I sit pæda­gog­iske arbejde er Lise ansat som klassisk sangpædagog ved Den Fynske Sangskole og ved Ollerup musikefterskole samt underviser i Nyborg musikskole.

 

 

NANA BUGGE RASMUSSEN, alt

Nana Bugge Rasmussen, mezzosopran, arbejder med såvel lieder som opera og kirkemusik. Hun har med stor succes sunget på scener både i Danmark og udlandet, bl.a. Copenhagen Renaissance Festival, Alte Oper, Frankfurt, Théatre de Champs-Élysées, Paris, og Grand Théatre de Provence, Aix-en-provence. Nana Bugge Rasmusssen har vundet flere præmier i internationale konkurren­cer. Siden juli 2015 har hun været en del af programmet ‘Den Unge Elite’, sponsoreret af Dansk Kunstfond med fokus på at opbygge en international karriere. Nana Bugge Rasmussen har studeret på Universität der Künste i Berlin og på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København.

 

 

MATHIAS HEDEGAARD, tenor

Mathias Hedegaard er uddannet fra Det Kongelige Danske Musik­­konservatorium og på Opera­akade­miet hos professor Kirsten Buhl Møller. Mathias Hedegaard har som lied-sanger givet koncerter i både ind- og udland. Mathias Hedegaard har optrådt som solist på Det Kongelige Teater og med orkestre som Sjæl­lands Symfoni­orkester, Odense Symfoniorkester, Collegium Musi­cum og
DR UnderholdningsOrkestret. Koncertrepertoiret omfatter værker som Händels Messias, Bachs Juleoratorium og Johannes-Passionen samt Haydns Skabelsen. Han har indspillet cd’er med bl. a. DR Underhold­nings­Orkestret og Copenhagen Saxophone Quartet. Mathias Hedegaard er i sæsonen 20/21 hustenor på den Fynske Opera.

 

 

DAVID KRAGH DANVING, bas

David Kragh Danving er opvokset i Assens og startede sin sang­karriere hos Syngedrengene ved Vor Frue Kirke under ledelse af organist og korleder Finn Pedersen. David er uddannet på Syd­dansk Musikkonservatorium i 2015 og på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2018 ved Jens Søndergaard og professor Helene Gjerris. David har optrådt i bærende roller i forestillinger ved blandt på Det Kgl. Teater, CPH Opera Festival, Den Fynske Opera, Opera Hedeland, med Odense Symfoniorkester og ved SlotsOperaen på Valdemars Slot. Derudover har David optrådt adskillelige gange som solist i værker som Mozarts Requiem, Faurés Requiem og Händels Messias.

 

 

Originalerne.org

Originalerne.org består af fremtrædende musikere fra Øresundsregionen, som spiller på instrumenter (eller kopier heraf) fra 1700-tallet. Ensemblet blev stiftet i 2011 af cellisten Kjeld Lybecker Steffensen og cembalisten Leif Meyer og optræder i skiftende besætninger alt efter behov.
Originalerne.org har i samarbejde med forskellige kor og dirigenter opført mange af de store oratorier fra barokken, bl. a. Händel’s Messias og Bach’s Johannespassion og Juleoratorium.