ARCHIVE: Syngedrengenes korskole i fuld fart frem!

KOM OG SYNG MED! Syngedrengene optager atter ny drenge til korets forskole, Korskolen

Hvert år efter skolestart tager Syngedrengenes korleder Finn Pedersen rundt til skoler i Assens Kommune, hvor han aflægger musikalsk besøg i 3. klasser. Her vil han sammen med drengene lave sjove musikalske opvarmningsøvelser, sange og lege, og fortælle om de tilbud, der findes til sangglade drenge i Danmarks ældste drengekor Syngdrengene.

Drenge i 2. og 3. klasse kan optages i korskolen, hvor vi finder ‘den gode tone’ gennem leg med melodier og rytmer, sangtekster og kordisciplin i børnehøjde – alt sammen i et muntert og uformelt univers på drengenes præmisser.

Når Finn Pedersen på skolerne møder drenge, som udviser særlig interesse i sang og musik, får de en invitation til at tjekke korskolen ud i en åben prøveperiode på 5 uge

Forældre er også velkomne til selv at henvende sig til Finn Pedersen på tlf. 2944 7232 for at høre mere om Syngedrengenes korskole, hvis deres søn i 2./3. klasse elsker at synge.

Praktiske oplysninger

Korskolen finder sted torsdage kl. 17-18, første gang torsdag d. 10. september.
Adressen er Vor Frue Kirkes Hus, Adelgade 18, Assens.
Undervisningen i korskolen varetages af korleder Finn Pedersen og sangpædagog Kristine Eiler Ernst.
Det er gratis at deltage i korskolen.
Forældre er velkomne til at vente i mødelokalet i stueetagen, hvor der er wi-fi og kaffe på kanden.

Der er åben prøveperiode frem til efterårsferien – så alle kan prøve korskolen af uforpligtende i en periode.
Efter prøveperioden vil der være en lille optagelsesprøve til korskolens videre forløb, hvor musikalske evner, disciplin og mødestabilitet indgår i den samle bedømmelse af egnethed.

Af hensyn til planlægning beder vi om en tilmelding til Korskolen på postsnabel-asyngedrengene.dk. Anfør drengens navn og adresse samt kontaktoplysninger på forældre (telefon og email).
Yderligere oplysninger kan fås hos korleder Finn Pedersen på tlf. 2944 7232, mail postsnabel-asyngedrengene.dk.

Efter korskolen

Efter velafsluttet korskole kan drengene optages i Syngedrengenes kirkekor, hvor mange bliver helt frem til afsluttet ungdomsuddannelse.
At være Syngedreng svarer til at dyrke elitesport, og giver foruden oplevelser og venskab en musikalsk og personlig dannelse, som drengene bærer med sig hele livet.

Syngedrengene har p.t. o. 50 drenge og unge herrer, som geografisk kommer fra Assens, Ebberup, Glamsbjerg og Haarby samt opland.

Læs mere om hvad det indebærer at være syngedreng her:  Skal din dreng være syngedreng?