ARCHIVE: Bliv syngedreng – og få en tone i livet!

Syngedrengene optager ny drenge til korets forskole, “Korskolen”.

Sangglade drenge i 2. og 3. klasser  kan optages i korskolen, hvor vi finder ‘den gode tone’ gennem leg med melodier og rytmer, sangtekster og kordisciplin i børnehøjde – alt sammen i et muntert og uformelt univers på drengenes præmisser.

Vi har p.t. drenge fra Assens, Ebberup, Glamsbjerg, Haarby og Tommerup i koret. Korleder Finn Pedersen besøger i uge 35 og 36 musiktimer i flg. skoler: Assensskolen, Strandmølleskolen, Glamsbjergskolen, Glamsbjerg Friskole, Gummerup Skole, Haarby Skole og Ebberup Skole. Forældre til sangglade drenge er velkomne til at henvende sig, hvis deres dreng går på en anden skole eller måske er gået glip af korleder Finn Pedersens besøg.

Korskolen starter torsdag d. 12.9 kl. 17-18 i Kirkens Hus, Adelgade 18, 5610 Assens (på 1. sal). Der er åben prøveperiode frem til efterårsferien – så alle kan prøve korskolen af uforpligtende i en periode. Efter prøveperioden vil der være en lille optagelsesprøve til korskolens videre forløb, hvor musikalske evner, disciplin og mødestabilitet indgår i den samle bedømmelse af egnethed. Det er gratis at deltage i korskolen. Forældre er velkomne til at vente i mødelokalet i stueetagen, hvor der er wi-fi og kaffe på kanden.

Af hensyn til planlægning beder vi om en tilmelding til Korskolen på postsnabel-asyngedrengene.dk. Anfør drengens navn og adresse samt kontaktoplysninger på forældre (telefon og email). Yderligere oplysninger kan får hos korleder Finn Pedersen på tlf. 2944 7232, mail postsnabel-asyngedrengene.dk.

Undervisningen i korskolen varetages af korleder Finn Pedersen og sangpædagog Kristine Eiler Ernst.
Der undervises torsdage kl. 17-18 i Kirkens Hus, Adelgade 18, 5610 Assens. Korskolens juleferie starter efter Syngedrengenes traditionsrige julekoncerter 18. og 19. december i Vor Frue Kirke i Assens, hvor korskolen medvirker i 3-5 sange. Efter vinterferien kommer drengene også til at prøve kræfter med solosang, og de bliver gradvist sluset ind i koret musikalsk og socialt, bl.a. med mulighed for at deltage i Syngedrengenes hyggelige eftermiddagsklub, hvor de kan lave lektier, spille brætspil og få en forfriskning. Der er wi-fi fri time fra 14.45-15.45.

Efter sommerferien 2020 rykker korskole-eleverne op og bliver “rigtige” Syngedrenge, som regelmæssigt synger med ved gudstjenester i Vor Frue Kirke og får udbetalt en mindre løn pr. gang herfor.

Læs mere om hvad det indebærer at være syngedreng her:  Skal din dreng være syngedreng?