Archive: Haydns “Stabat Mater” til Assens 13. april (2019)

Store støttebeløb fra fonde til sjældent påskeværk –  en under­skudsdækning på kr. 50.000 fra Assens Kommune gør det muligt også  at få værket til provinsen.
Syngedrengene er meget glade og taknemmelige for støtten fra Assens Kommune til opførelse af Joseph Haydns i Danmark sjældent opførte “Stabat Mater” i Vor Frue Kirke 13.april.
Det Unge VokalEnsemble og Syngedrengene ved Vor Frue Kirke samarbejder om projektet. Tidligere syngedreng David Kragh Sørensen fra Assens, som nu er konservatorieuddannet klassisk sanger, medvirker som bas-solist.

Joseph Haydns Stabat Mater opføres også i Trinitatis Kirke i København 14. april.

Haydns Stabat Mater fra 1767 opnåede allerede i sin samtid en stor berømmelse og udbredelse og betragtes nu som hans vægtigste kirkelige komposition. Dog er værket sjældent opført i Danmark, mens det, bare man tager til Nordtyskland, er en fast bestanddel af det faste påskerepertoire. Det vil Det Unge VokalEnsemble fra København og Syngedrengene fra Assens lave om på og opfører derfor værket to gange i foråret 2019 i hhv. Vor Frue Kirke (Assens) 13.4 og Trinitatis Kirke (København) 14.4.

Medvirkende:
Sopran: Clara Thomsen
Mezzo: Mia Bergström
Tenor: Jacob Andersen
Bas: David Kragh Danving

Syngedrengene ved Vor Frue Kirke, Assens
Det Unge VokalEnsemble
Copenhagen Soloists
Dirigent: Poul Emborg

Entré kr. 150,-
Studerende kr. 80,-
Børn under 15 år, gratis adgang

Billetsalg her: Koncert i Assens 13.4. * Koncert i København 14.4
Desuden dørsalg på dagen (kontant/MobilePay)

De to koncerter er støttet af: Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Emilie og Peter Lunds Fond og Toyota-Fonden. Koncerten i Assens støttes desuden af Assens Kommune.