ARCHIVE: Syngedrengenes 165 års fødselsdag 1. marts 2021

1. marts 1856 blev det nedskrevet, at der skulle være syngende drenge ved alle kirkelige handlinger i Assens’ pompøse Vor Frue Kirke.

På den solbeskinnede 1. marts 2021 var der ingen kirkelige handlinger, og der var heller ikke ingen syngende drenge p.g.a. coronarestriktioner. Men der var skam Syngedrenge, og på den gode fynske brunsvigerkage stod det nedskrevet, at Danmarks ældste drengekor nu kunne fejre sin 165 års fødselsdag.

I små grupper mødte drengene og herrerne op, og med anstand og afstand ventede alle pænt på et stykke kage, lidt at drikke og en lille snak med korvennerne, som de ellers mest så noget til over skærmen i coronaens tid

Korleder Finn Pedersen gør klar til kageservering, Olaf og Christian venter

Gensyn med korvennerne, solskin og brunsviger

Theodor fra Aarup går i Syngedrengenes korskole – han glæder sig til snart at synge med de andre kordrenge!

Smuk martssol over 5 fødselsdagsgæster

Nestorerne Ole og Kim med er syngedrenge, som er fædre til syngedrenge – sangglæden går ofte i arv.

Med flagende vajende fra tårnet mod en blå himmel blev det en smuk dag – om end en hel anderledes fødselsdagsfejring end planlagt.

I LokalAvisen Assens fra 3. marts er der masser af dejlige interviews med tidligere syngedrenge. Udgaven kan hentes på nettet, og det er på s. 14-16, at der er helt fyldt med Syngedrenge. 

Det er nu 40 år siden, at Syngedrengenes 150 års jubilæum blev fejret med pomp og pragt (og ingen Corona-restriktioner).
Der blev ved den lejlighed fremstillet et meget fint hæfte med mange nedslag i Syngedrengenes historie.
Hæftet kan downloades her: