Tillykke til Thomas! Organist-talent på vej til Musikkonservatoriet

MED SYNGEDRENGENE SOM SPRINGBRÆT:

Tidligere syngedreng Thomas Obeth Andersen er ved at realisere karrieredrømmen efter optagelse på organiststudiet ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Thomas Obeth Andersen spiller på Marcussen-orglet i Vor Frue Kirke i Assens.

Organist-talent på vej til Musikkonservatoriet

I 2016 var Thomas Obeth Andersen fra Assens ny 1.g’er på Vestfyns Gymnasium, han var en dygtig sanger i Syngedrengene … og han fik noget af et ultimatum af korleder Finn Pedersen: “Brug mindre tid på orgelspillet, eller meld dig ud af Syngedrengene”.

Finn Pedersen var ikke glad for at skille sig af med en dygtig og vellidt korsanger, men det var også tydeligt, at Thomas’ talent på klaver og orgel var usædvanligt. I Syngedrengene skal alle korsangere spille klaver fra 6. klasse – Thomas’ interesse og evner var dog noget større end korkammeraternes, og ingen var overraskede, da han valgte at sige farvel til Syngedrengene efter 7 år i drengekoret.

Farvel til koret – det rigtige valg

At Thomas traf det rigtige valg kan ses af det videre forløb.
Gennem Assens Musikskoles kirkeorgel-projekt med Kirkemusikskolen i Løgumkloster dygtiggjorde Thomas sig hos organist og pianist Irina Natius. Irina Natius underviser i øvrigt Syngedrengene i hørelære og musikteori og har mange kordrenge som klaverelever.
Sideløbende med 3.g blev Thomas Obeth Andersen dels optaget både på MGK (Musikalsk Grundkursus, en slags forskole til Musikkonservatoriet) og på Kirkemusikskolen i Løgumkloster, dels ansat som organist i to kirker – Sønderby og Kærum Kirker i nærheden af Assens.
Thomas blev student i 2019 og har ved siden af organiststillingen i Sønderby og Kærum arbejdet med korledelse, holdt sangaftener og spillet koncerter.
Thomas Obeth Andersen afslutter sommeren 2021 eksamen på Kirkemusikskolen, hvor han foruden orgel også har uddannet sig i korledelse ved komponist og dirigent Søren Birch og børnekorledelse ved Thomas Berg-Juul fra Haderslev Domkirke.

12-taller på stribe – Musikkonservatoriet kalder

For nylig kunne Thomas Obeth Andersen så sætte det hidtil flotteste hak i kasketten: Han gik til optagelsesprøven på Musikkonservatoriet i Aarhus, hvor han scorede lutter 12-taller. Han har netop fået besked om, at han er optaget på Bacheloruddannelsen i klassisk kirkemusik med orgel som speciale.

Efter sommerferien rykker Thomas til Aarhus, men hverken Assens eller Syngedrengene risikerer at fortabe sig i erindringens tåge: Thomas Obeth Andersen skal studere hos orgelprofessor Ulrik Spang-Hanssen, der tidligere var organist i Assens Kirke og korleder for Syngedrengene.

Syngedrengene ønsker et stort og hjerteligt tillykke til Thomas Obeth Andersen med optagelsen på konservatoriet og det flotte resultat!
Vi ønsker god vind og gode år på studiet – og glæder os til at følge Thomas’ videre karriere.